Övriga stickprogram


Nina tänkte berätta lite om datorprogram för er som undrar om det finns något annat än DesignaKnit och det gör det.

knitware_logo

Knitware var ett enkelt och lättanvänt program för att räkna ut mask- och varvantal på en beskrivning (engelsk text). Tyvärr sålde upphovskvinnan företaget vidare och de valde att nyligen stänga all vidareutveckling och distribution. Fram till nyligen fanns demoversioner att ladda ner här och har vi tur kanske de återuppstår:

Eftersom det inte går köpa licens på dem så finns det begränsningar men mycket av den fiffiga funktionen är fullt användbar. Du kan använda demoversionerna så länge de det går, ladda ner och spara filerna i datorn så kan du klara dig flera år.

Information om hur du uppdaterar programfilerna till Windows 8/10 finns här:
http://shop.jigsawknits.co.uk,

 

GD Case & CD Win SS1&2

Man behöver inte alls ha någon elektronisk maskin för att ha stor nytta av datorprogrammen. Dessa är dock inte lika avancerade som DesignaKnit. Med Garment Designer kan man göra både sy- och stickmönster.

Mer att läsa finns här: http://www.cochenille.com/garm.html
Suzanne som är upphovskvinna till detta program är en superduktig maskinstickare. Med Garment Designer kan man både generera en skriftlig beskrivning eller skriva ut sitt mönster och använda i stickledare. Man får bara se till att man gör mönsterdelar utan alltför mycket detaljer.